PSITRENDING

Miroljubivi psi za djecu 10 najboljih pasmina

Znate li koje su to rase?

Miroljubivi psi za decu

Miroljubivi psi. Iako točan evolucijski razvoj domaćeg psa nije poznat, zna se da su svi udomaćeni psi evoluirali od grupe vučjaka, vrste Canis lupus. Iako su neke grupe znanstvenika smatrale da se to dogodilo na području istočne Azije, novije studije upućuju na to da su se psi pripitomili u Europi.

Smatra se da se to dogodilo negdje prije 32 ili 18 tisuća godina.

Naravno, od tada se selektivnim križanjem razvio ogroman broj psećih pasmina koje dijele latinski naziv Canis lupus familiaris. Svaka od tih vrsta pasa ima svoje karakteristike, što se odnosi na fizički izgled i psihičku narav.

Neki psi imaju tzv. “jači” karakter koji bi neiskusnima u odgajanju pasa mogao pružati poteškoće. Najbolji pas za početnike je dobroćudan, odan i privržen svom vlasniku. Idealni psi za djecu su zaigrani i dobro se slažu s dječjom naravi.

10 najboljih pasa za djecu su vrste:

  • Zlatni retriver – osim što se ovi psi vole igrati s djecom, dobro se slažu i s drugim životinjama poput mačaka i zečeva. Pametni su, poslušni i strpljivi, lako ih se dresira i dolaze u puno lijepih boja poput prave zlatne i bijele. Mužjaci mogu narasti do 60 cm visine i imati do 35 kilograma. Životni vijek im je oko 10 do 12 godina.  Zlatni retriver
  • Zlatni labrador – još jedna zaigrana i privržena vrsta koja dolazi u lijepim bojama poput zlatne ili čokoladno smeđe. Ovi psi su veoma slični zlatnim retriverima s tim da labradori imaju nešto jaču građu i istančaniju njušku. Labradori su u prosjeku također nešto teži i viši od zlatnih retrivera, a životni vijek im je sličan.

Zlatni labradord Pas

  • Maltezer –  ovi psi su manje građe i pahuljasto bijele dlake. Pogodni su za alergičare jer im je dlaka hipoalergena, ne linjaju se te nemaju miris. Zbog toga su idealni za stan, a visoki su svega 20 centimetara. Teški su do 3 ili 4 kilograma i mogu poživjeti do 15 godina.
Zlatni labradord Pas
Zlatni labradord Pas
  • Cockapoo pas – to je pasmina nastala križanjem koker španijela i pudlice te su ovi psi pametni, zaigrani i druželjubivi. Ovi čupavi psi su srednje građe, mogu narasti do 38 centimetara visine i 11 kilograma težine. Dlaka im je kovrčava te je treba redovno češljati i čistiti.

Cockapoo pas

  • Bigl –  psi ove pasmine su zaigrani, strpljivi, pažljivi, odlučni i inteligentni. Zapravo su to lovački psi koji se dobro slažu s drugim životinjama i vole prirodu. Srednje su građe i mogu narasti do 40 centimetara u visinu i desetak kilograma u težinu. Predviđeni životni vijek Bigl  je do 15 godina. Ipak, oni se linjaju te njihova dlaka zahtijeva redovnu brigu i njegu.
Bigl pas Miroljubivi psi
Miroljubivi psi
  • Cavalier King Charles španijel –  ovaj lijepi i dragi pas voli obiteljska druženja i igru s djecom. Nekad zna biti tvrdoglav i ne voli samoću, ali je jako odan i privržen svojim vlasnicima. S djecom je strpljiv i zaigran. Ima nešto dužu dlaku koju treba čistiti i češljati, a u prosjeku može težiti do 8 kilograma i poživjeti do 14 godina.
  • Terijer –  terijeri su psi manje građe i dolaze u više podvrsta poput jorkširskog, Jack Russell ili škotskog terijera. Generalno su jako zaigrani i privrženi svojim vlasnicima, a životni vijek im je u prosjeku 15 godina. Jedna od većih vrsta terijera će narasti maksimalno 30 centimetara u visinu.

Top 3 miroljubiva psa

  • Patuljasti šnaucer – psi koji se ne linjaju i ne smrde, manje su građe i nešto niže građe. Visoki su do 35 centimetara i mogu težiti do 9 kilograma. Iznimno su odani, privrženi i vole svoje vlasnike. Nekad znaju biti neposlušni, ali su iznimno pametni te ih se može dobro istrenirati.
  • Pudla – pudlica je jedna od vrsta pasa kojoj dlaka ne opada, ali je treba redovno njegovati i šišati. Pudlice su zaigrane i pune energije, a dolaze u više podvrsta različite visine i težine. Neke pudlice imaju svoj istančani karakter i poneku crtu tvrdoglavosti, ali su općenito sve dobre s djecom i idealne su za obitelj. U prosjeku žive oko 15 godina.
  • Shih tzu – ova pasmina kineskog podrijetla i zanimljivog imena je manje građe i duže dlake. Međutim, ovi psi se jako rijetko linjaju i pogodni su za djecu i alergičare. Pametni su i odani te mogu težiti do 7 kilograma. Životni vijek im je u prosjeku 16 godina, a dolaze u više boja krzna.
Show More
Back to top button

Adblock Detected

Molimo vas da ugasite Adblocker.